.

27 mar. 2015

Probabil cel mai bine de tot

Le-a zis-o Șușară:))))

Ascultam la televizor, la Digi 24. Practic nu ascultam, mergea televizorul de capul lui și făcea gălăgie. Fii-miu făcea mai mult decât el, desigur, dar la un moment dat aud ceva cu tablouri, cu artă. Mă, zic, asta nu e Simona Țăranu, că ea e cu sport și cu mașini (la care mă pricep și eu), cine îndrăznește să mă deranjeze cu tablouri și din astea? Era Pavel Șușară, critic de artă, vorbea despre tablourile lui Vâlcov!

Îl întrebau ăia pe om că ce părere are cu tablourile, cu astea, că valoare, că expoziție etc. A răspuns omul ce-a răspuns și, la un moment dat, ce credeți că spune, fraților? La un tablou de Bernea se apucă omul nostru să spună că nu înțelege de ce cumpărase Vâlcov un tablou de genul ăla (era o chestie cu multe culori, o ceva, nu era om sau din astea, vacă, bou) pentru că o pictură din aia depășește nivelul de înțelegere al unui politician! Oaaaaahahahaha, am căzut de pe scaun, pe bune, m-am stricat de râs. Păi n-au reușit ăia de la Divertis, de la Kamikaze, de unde vreți voi să-și bată joc de politicieni făcând glume cum a reușit Șușară vorbind serios!

Le-a zis-o bine de tot... Ok, ei tot n-au înțeles, dar asta e altă discuție. Probabil Năstase nici nu-l bagă în seamă pe Șușară, la câte tablouri a primit el șpagă se pricepe mult mai bine la artă decât un critic din ăsta, să fim serioși. Vâlcov la fel, chiar am citit pe net că este un fel de expert, cu siguranță ăștia de la Louvre îl sună periodic să-l întrebe:
- Alo, misiu Vilcov?
- Ui, la telefonision!
- Je sui de la Louvre, vuz ave telefone pască nu știm unde s-o punem pe Monalis, pe ce peret!
- Punesione dan le debara, acolo o țin și je!

Cam așa se pricepe și ăsta la tablouri, cum mă pricep și eu și nevasta lui Năstase. Cum bine spunea și criticul (ăla chiar se pricepe, pulii mei, nu părea CTP), tablouri de genul ăla trebuie să stea într-o expoziție, într-o ordine, într-un anumit cadru ca să-ți transmită o chestie și să înțelegi ceva, nu la țară, în casa țăranului, în debara! Ah, da, corect, era pe punctul să facă o astfel de expoziție, exact la asta lucra, dar au venit nenorociții ăia de la DNA și n-a mai apucat, sărăcuțul de el. Ai dreacu ăștia de la DNA, cum nu lasă ei oamenii să facă expoziții de pictură, cum nu lasă ei lumea să se bucure de artă, să-și dezvolte intelectu', să din astea. Huoooooooo, rușine, jos DNA! Kovesi, Kovesi, unde-i expo ziți le?!



0 comments:

Trimiteți un comentariu

puteti si sa injurati daca nu va suparati!