Dragi compatrioti, sunteti in rahat pana peste cap! Asa cum bine ati vazut la OTV si ati citit prin ziare, o sa muriti! Imi pare rau pentru voi, dar asta e! Eu nu am cum sa va ajut decat sa va urez o moarte cat mai linistita! Stiu ca in acest moment ma urati pentru faptul ca eu voi ramane in viata, dar asta e avantajul de a trai in Occident 9 ani de zile! Eu nu am halit codex din asta asa cum ati facut-o voi atata timp in Romania! Unde am locuit eu, usturoiul si menta erau produse libere pe piata si nimeni nu te baga la puscarie pentru consum... Asta e! La revedere si mi-a parut bine de cunostinta!
Si acum sa discutam intre noi astia care vom ramane in viata nu pentru ca suntem imuni la codex, dar pentru ca nu ne stressam cu chestii din astea... Codex Alimentarius nu este altceva decat o adunatura de norme stabilite de Codex Alimentarius Commission in 1963. Comisia asta (oameni de la FAO si WHO) a stabilit o serie de norme si alte chestii legate de cum trebuie sa fie orice produs alimentar de la productie pana cand ajunge in farfurie.
Pai daca omg-urile iti permit sa faci rosia cat pepenele, de ce sa mai ai un codex care impune un maxim (chiar si ridicat). Un exemplu: normele pentru ciupercile proaspete "CHANTERELLE" prevad un diametru la palarie intre 10 si 65 milimetri! Totodata mai exista norme legate de culoare, de continutul in microorganisme si alte reziduuri. Pai in ziua de azi pot face astia o ciuperca de 100 mm doar ca are o culoare mai ciudata si are si niste ciudatenii mici si verzi prin palarie... Acuma eu va intreb: ati mai vazut vreodata in viata voastra o ciuperca CHANTERELLE? Stiti voi cum e aia si cel fel tre' sa fie ea in forma originala? Nu bagati goneta pe Google ca sa faceti pe desteptii (cum am facut eu)! Deci daca nu era codexu' si gaseam pe piata o ciuperca cu diametrul de 400 mm la 2 roni kilogramul pun pariu ca luam vreo 13 kile! Asa gandeste, de exemplu, si Monsanto care, avand in vedere ca suntem vreo 6 miliarde, nu crede ca toti stim cum e o ciuperca CHANTERELLE! Cine e Monsanto? Vedeti pe net... dar nu pe pagina lor oficiala:))) Va spun doar ca sunt cei care, prin anii 60, impreuna cu Dow Chemical, produceau pentru Vietnam napalm si alte substante arzatoare. Au vazut ca nu prea mai merge cu razboiul si au trecut pe alimente. Modificari genetice, fertilizanti, pesticide, hormoni de crestere (Prosilac vor sa-l bage in toate vacile din lume) si alte minuni ale biotehnologiei! De prin 97 au devenit asa de smecheri ca i-au prostit si pe cei de la WTO cum ca e mai bine sa se comercializeze gaini cu capete de porc decat rosii micute, dar naturale si sanatoase.
Eu va spun doar un singur lucru! Cu acest Codex, speranta de viata in Europa s-a marit dupa al doilea razboi mondial cu vreo 20 de ani! Normele sanitare si de productie impuse de acesta au facut posibil acest lucru! Eu stiu ca unul, daca haleste otrava, moare repede, deci avand in vedere ca acum nu prea mai moare lumea, mi se pare ca e ok!
Deci Codex Alimentarius nu a obligat nici un producator (chiar daca jigodiile si-au bagat coada) sa foloseasca chimicale sau altceva, ba mai mult a indicat limitele maxime la care acestea pot fi folosite. In momentul de fata asistam la o crestere absurda a preturilor la produsele alimentare, in conditiile in care toata agricultura occidentala e mecanizata si tehnologizata. Romania (doar ce a declarat unul pe la TV) are un potential agricol pentru 60-70 milioane persoane... si se aduc rosii fara gust de la turci! "Baietii" sunt pregatiti! Copiii ar sta 24 din 24 la Mcdonald's, iar cei mari fug de fumul de gratar, dar sunt mandri ca merg la KFC-uri. Se consuma rosii de 5 ori pe an (imi aduc aminte ca, pe timpul lu' Ceasca, rosiile de sera ramaneau in galantare), se evita usturoiul pentru ca miroase gura, iar plantele medicinale (nu ca le-ar fi interzis cineva) nu se mai gasesc decat deshidratate pentru ca nu se mai ocupa nimeni de culegerea si vinderea lor in stare naturala. Asa cum am zis, baietii de la marile companii de produs rahaturi sunt pregatiti. Lumea e prostita (occidentalizata), nu mai ramane decat trecerea la faza a doua: gasit un vinovat pentru faptul ca mancarea nu mai are nici un gust si pentru o eventuala crestere a cazurilor de cancer (asa cum s-a vazut prin 2000, in America, nu toata lumea rezista trecerii la produse ・de tip nou・). Vinovatul este Codex Alimentarius! Baietii au decis: ori transforma acest codex in ce vor muschii lor, ori il desfiinteaza! Si se pare ca mai sunt unii care nu vor sa-l transforme de tot (Italia si Franta in primul rand) asa ca... Din pacate smecherii au de partea lor o gramada de papagali care habar nu au ce inseamna multinationale si vor deschide larg portile gospodariilor pentru a primi sacii cu rahat de la acestea! Vor fi asigurati ca vor face sute de mii de tone la hectar si ca vacile lor vor fi cele mai mari de pe glob. Dupa aia vor vedea singuri ce se intampla. Mai ales cu omg-urile care plutesc prin aer. De bine de rau in Italia au dat foc la un lan de porumb modificat si au dat avertisment ca, daca mai planteaza asa ceva, le dau foc si proprietarilor. Dar in Romania multinationalele sunt primite cu bratele deschise ca adevarati salvatori ai neamului. Asta in conditiile in care Romania, Croatia si Serbia erau ultimele "insule" cu haleala autentica.
Si poate au dreptate si astia de la OTV cand spun ca o sa murim de la Codex Alimentarius! Pentru simplu fapt ca nu il va mai respecta nimeni sau va fi modificat in asa hal incat nu va mai avea nici un rost! Si totul in cardasie cu producatori si guverne pentru care banul e mult mai important decat sanatatea... clientilor si votantilor ca sa nu zic altfel!
P.S.: In Italia au inchis raioanele de produse BIO din supermarket-uri dupa ce OPC-ul de la ei, in urma controalelor, a constatat ca in afara de preturile mai mari nu erau diferente fata de celelalte produse... in Romania se deschid in aceste momente cu mare tam-tam...
.... sau castrarosie :))
RăspundețiȘtergere:))
RăspundețiȘtergere